All Governments Lie

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

All Governments Lie

Regie door Fred Peabody
Canada | 91 min. | Engels gesproken (geen ondertiteling)

“Alle regeringen liegen,” was de onheilspellende lijfspreuk van de legendarische Amerikaanse onderzoeksjournalist I.F. Stone. Hij was de inspiratiebron voor enkele hardnekkige journalisten die diepgravend, onafhankelijk onderzoek willen voeren, iets waar de grote mainstream media tijd noch geld aan willen besteden.

"Alle regeringen liegen," was de onheilspellende lijfspreuk van de legendarische Amerikaanse onderzoeksjournalist I.F. Stone. Hij was de inspiratiebron voor enkele hardnekkige journalisten die diepgravend, onafhankelijk onderzoek willen voeren, iets waar de grote mainstream media tijd noch geld aan willen besteden. In de periode 1953-1971 publiceerde de gedreven Amerikaanse onderzoeksjournalist I.F. Stone een kleine, maar zeer gerespecteerde nieuwsbrief, I.F. Stone’s Weekly. Hij benadrukte dat een journalist vrij en onafhankelijk moet kunnen werken en werd een inspiratie voor heel wat gepassioneerde journalisten en filmmakers. Zo beschouwt Michael Moore zijn eigen werk als een verderzetting van Stones erfenis. Maar ook bv Glenn Greenwald, die de geheimen van Edward Snowden over de NSA publiceerde, en John Carlos Frey, die onderzoek deed naar massagraven aan de Amerikaans-Mexicaanse grens, beroepen zich op Stones voorbeeld. Met beeldmateriaal van de voorbije zes decennia brengt All Governments Lie een overtuigende en daardoor huiveringwekkende argumentatie dat doorgedreven onderzoeksjournalistiek een levensnoodzakelijke opdracht is van journalisten. De film volgt enkele journalisten in hun tijdrovende vakwerk en doet je meer dan ooit vragen stellen over de waarde van wat je in de media leest en ziet.


Over de regisseur(s)

 

Credits

Producent Jeff Cohen, Andrew Munger, Steve Ord, Peter Raymont
Cinematografie John Westheuser
Muziek Mark Korven