Arno: Dancing inside my Head

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

Arno: Dancing inside my Head

Regie door Pascal Poissonnier
België | 78 min. | Nederlands, Frans gesproken (Engels ondertiteld)

Deze voorstelling zal worden uitgeleid door de regisseur

Arno Hintjens hoeft weinig introductie, de enigmatische rocklegende trekt na een gevulde carrière van 40 jaar nog steeds volle concertzalen. Gentse regisseur Pascal Poissonnier slaagde erin om twee jaar lang de zanger te volgen en kon zo meekijken in het dansende, dwarse en dwangmatige hoofd van Arno.

De inmiddels pensioengerechtigde rocker is na enkele decennia op het podium nog steeds een van de meest eigenzinnige artiesten van België. Hij staat niet bekend als de meest gemakkelijke persoon, en daarom is het des te verrassender dat regisseur Pascal Poissonier toestemming kreeg om de muzikant gedurende twee jaar te volgen. De camera gaat mee de opnamestudio in en ook mee op tournee doorheen Europe, de VS en Japan.
 
Pascal Poissonnier  is naast filmmaker ook docent film aan de School of Arts (Gent) en het Lemmensinstituut (Leuven). Hij stond reeds op DOCVILLE met Walking Back to Happiness in 2010 en staat er nu met een puur portret van een fascinerend oermuzikant. We zien Arno op het podium nog steeds als een jong en wild veulen, naast het podium als een oude man, met 35 albums op zijn conto en evenveel gebroken relaties. Poissonier brengt het oprecht portret van de mens en de artiest, die inhet geval van Arno niet te onderscheiden zijn.

 

Credits

Producent Bart Van Langendonck
Cinematografie Pascal Poissonnier
Muziek Wim Coryn