The Bomb

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

The Bomb

Regie door Kevin Ford, Smriti Keshari, Eric Schlosser
VS | 60 min. | Engels gesproken (geen ondertiteling)

'The Bomb' plaatst je als kijker in het hart van de onvoorstelbare kracht van nucleaire wapens - de gevaarlijkste machines ooit gebouwd door de mens. Van de Trinity Test in 1945 tot de huidige stand van nucleaire wapentechnologie verkent deze intense filmervaring de fascinatie die kernwapens oproepen. Hun immense doodskracht is immers onvergelijkbaar, waardoor ze een donkere aantrekkingskracht uitstralen. Deze non-narratieve documentaire brengt een verrassend intense totaalervaring die je volledig van je sokken blaast.

De perverse grootheid van hun kracht en de schoonheid van de achterliggende ingenieuze technologie maken van kernwapens de meest fascinerende, maar ook meest huiveringwekkende machines die ooit gebouwd zijn. Er zijn computersystemen uitgebouwd die hen (hopelijk) onder controle moeten houden, rakketten en bommenwerpers die ze moeten transporteren. De wapens zelf worden ook beïnvloed door sociale en politieke redeneringen en worden internationaal ook omringd door een sfeer van geheim of zelfs ontkenning van hun bestaan.

The Bomb vertelt niet zozeer een verhaal óver nucleaire wapens, maar probeert via indrukwekkende audiovisuele simulaties, archiefmateriaal, animatie, muziek, tekst en beeld een totaalervaring te geven van de essentie van kernwapens. En die is intens, hartverscheurend, misselijkmakend, maar ook van een verschrikkelijke en beklijvende schoonheid.


Over de regisseur(s)

 

Credits

Productiehuis United Visual Artists
Muziek The Acid