In Defense of Food

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

In Defense of Food

Regie door Michael Schwarz
Verenigde Staten, Frankrijk, Tanzania | 117 min. | Engels gesproken (geen ondertiteling)

Vandaag wil iedereen steeds gezonder leven. Maar wat eet je dan best? De antwoorden zijn zo divers dat je er ziek van zou worden. In Defense of Food is een documentaire gebaseerd op het gelijknamige boek van award-winnend journalist Michael Pollan, waarin hij onderzoekt wat mensen nu best eten. Schuif even alle voedingsgoeroes opzij en ga mee aan tafel met de erg down-to-earth argumenten van Pollan.

Michael Pollan weerlegt in In Defense of Food de vaak verkeerde informatie over voeding verschaft door allerlei media. Hij reist de wereld rond om aan te tonen dat de vele Westerse diëten onze voedingsgewoonten overhoop gehaald hebben. Zo bestaat 60 procent van het Westerse aanbod uit behandeld eten. Het is niet langer meer een product van de natuur, maar wel van de wetenschap. Hoe meer we nadenken over onze voeding, hoe ongezonder we lijken te worden. Pollan houdt zijn regels voor gezonde voeding uiterst simpel zoals bijvoorbeeld: “Eet niets wat je grootouders niet als eten zouden herkennen.”.

Regisseur Michael Schwarz werkte voor In Defense of Food nauw samen met de award-winnende journalist Michael Pollan. De documentaire is dan ook gebaseerd op één van zijn bestsellers, met gelijknamige titel. In 2010 stond de journalist nog op de lijst van Time Magazine tussen de 100 meest invloedrijkste mensen ter wereld. De documentaire volgt het boek stap voor stap, hoofdstuk per hoofdstuk en vormt zo de ideale illustratie bij de sterke argumentatie die Pollan opvoert. In Defense of Food werd genomineerd voor twee Emmy-awards.


Over de regisseur(s)

 

Credits

Producent Edward Gray
Cinematografie Vicente Franco