El Color del Camaleon (UITVERKOCHT)

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

El Color del Camaleon (UITVERKOCHT)

Regie door Andres Lubbert
België, Chili | 87 min. | Nederlands, Duits, Spaans gesproken (Nederlands ondertiteld)

Deze voorstelling zal worden uitgeleid door de regisseur

10 jaar na de dood van Chileens dictator Pinochet, brengt Leuvens regisseur Andres Lubbert het verhaal van één van de vele mensen wiens leven geraakt is door deze woelige periode, zijn eigen vader. Een verhaal dat niet enkel vertelt over en terugkeert naar het verleden, maar dat ook de impact toont die het verleden heeft tot op vandaag. Het verhaal van een vader die op zoek is naar innerlijke rust. Maar ook een verhaal van een een zoon, op zoek naar een open en oprechte dialoog met zijn eigen vader en antwoorden op zijn vragen.

10 jaar na de dood van Chileens dictator Pinochet, brengt Leuvens regisseur Andres Lubbert het verhaal van één van de vele mensen wiens leven geraakt is door deze woelige periode, zijn eigen vader. Een verhaal dat niet enkel vertelt over en terugkeert naar het verleden, maar dat ook de impact toont die het verleden heeft tot op vandaag. Het verhaal van een vader die op zoek is naar innerlijke rust en een zoon op zoek naar antwoorden een open en oprechte dialoog met zijn eigen vader. Tijdens het Pinochet-regime valt de 21-jarige Jorge in handen van de Chileense geheime diensten, die hem op een bijzonder gewelddadige manier dwingen voor hen te werken. Via allerlei manipulaties en spionagetechnieken proberen ze hem tot geheim agent om te vormen. Maar Jorge kan ontsnappen en vlucht naar Oost-Berlijn. Uiteindelijk komt de Jorge in België terecht, wordt hij een gerespecteerd oorlogscameraman en sticht hij een gezin. Zijn zoon Andrés gaat op zoek naar zijn Chileens onvoltooid verleden en wat zijn vader maakte tot wie hij is.

El Color del Camaleon is een intiem verhaal. Vader en zoon keren terug naar de plaatsen waarvan Jorge dacht ze nooit meer te bezoeken, ze vinden een oud STASI dossier terug en proberen het duistere verleden te reconstrueren. Maar het is ook het openhartige verhaal over het gebrek aan dialoog tussen een vader en een zoon en het intrigerende en universele verhaal over de duistere kant van het mens-zijn, waarbij het leven en keuzes complexer zijn dan op het eerste zicht lijkt.

 

Deze vertoning is uitverkocht. De film speelt  wel nog in cinema ZED -Vesalius op woe 19/4, za 22/4 zo  30/4 en di 2/5. ( Meer info)


Over de regisseur(s)

 

Credits

Producent Eric Goossens en Frederik Nikolai
Cinematografie David Bravo
Muziek Alejandro Rivas Cottle