Fan Girl

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

Fan Girl

Regie door Liza Mandelup
USA | 5 min. | Engels gesproken (geen ondertiteling)

Elk tienermeisje heeft haar idool. In tijden van social media als Instagram, Facebook en Snapchat zijn deze idolen meer bereikbaar dan ooit, wat zorgt voor ware obsessies. Hoe kunnen deze meisjes houden van jongens die ze waarschijnlijk nooit zullen ontmoeten?

Elk tienermeisje heeft haar idool. In tijden van social media als Instagram, Facebook en Snapchat zijn deze idolen meer bereikbaar dan ooit, wat zorgt voor ware obsessies. Hoe kunnen deze meisjes houden van jongens die ze waarschijnlijk nooit zullen ontmoeten? Fan Girl is een korte documentaire over meisjes die verliefd zijn op de beroemde jongens die ze volgen op social media. Tienermeisjes geobsedeerd door celebrities is een fenomeen dat al jaren bestaat. Door veranderende technologie (social media, smartphones…), verandert de relatie tussen de meisjes en hun idolen ook. Liza Mandelup weet perfect de illusies van deze meisjes bloot te leggen, zonder ze als gek te bestempelen. De zoektocht om een band met iemand op te bouwen toont zelfs de menselijkheid achter de obsessie. Fan Gil laat zien hoe de mens meer en meer afhankelijk wordt van social media en technologie in die zoektocht naar vrienden en relaties.

Deze kortfilm wordt vertoond voor de langspeler Tokyo Idols

 

Credits

Producent Lauren Cioffi
Cinematografie Zac Adams, Dannel Escallon
Muziek Fletcher Aleckson