The Fruit Hunters

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

The Fruit Hunters

Regie door Yung Chang
Canada | 95 min. | Engels, Italiaans, Spaans gesproken (Engels ondertiteld)

De voorstelling van 26/3 wordt gevolgd door een DOCVILLE² - Fruit tasting

Als je bij één film een hand door het scherm zou willen steken, dan was het bij deze fascinerende reis langs de verrassend onbekende wereld van fruitjagers. Bekroond filmmaker Yung Chang neemt je mee op een culturele fruitreis. Hij ontdekt niet alleen véél fruit, maar ook wat het betekent om fruitjager te zijn. Het is immers hallucinant wat sommige mensen over hebben voor (het vinden van) het perfecte fruit …

The Fruit Hunters zet niet alleen de ongelooflijke variëteit aan exotisch fruit in de kijker, maar toont wat het betekent om erdoor geobsedeerd te zijn. Van in het prachtige Umbria, tot in de warme jungles van Borneo, tot zelfs in je eigen achtertuin, fruit-fanatieken zijn overal te vinden. Regisseur Yung Chang gaat op zoek naar de beleving van de fruitjager. De zoete, maar gezonde reis gaat voorbij diverse culturen en prachtige gebieden. De kijker maakt kennis met verschillende fruitjagers, waaronder filmster/fruit-fanatiek Bill Pullman. 
 
Het is verrassend hoe een schijnbaar dagdagelijks onderwerp als fruit zo’n een onbekend en meeslepend verhaal kan brengen. The Fruit Hunters verandert de wijze waarop we kijken naar fruit. Hij plaatst dit exotische fruit-verhaal tegenover de commercialisatie ervan. Op zoek naar de perfecte soort appel of banaan voor export, creëerde de sector een monocultuur dat de fruitdiversiteit in gevaar bracht. Het werk van de fruitjagers, de beschermers van de fruitdiversiteit, groeide uit tot een fulltime obsessie. Regisseur Yung Chang maakte eerder furore met zijn bekroonde documentaire Up the Yangtze (2007) en brengt met The Fruit Hunters een film om duimen en vingers van af te likken.
 
Na de vertoning op 26/3 volgt de DOCVILLE² activiteit Exotic Fruit Tasting.
Tickets voor de film + fruit tasting kan u hier kopen.
 


Over de regisseur(s)

 

Credits

Producent Bob Moore, Mila Aung-Thwin, Kat Baulu
Cinematografie Mark Ellam
Muziek Olivier Alary