Gimme Danger

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

Gimme Danger

Regie door Jim Jarmusch
VS | 108 min. | Engels gesproken (Nederlands ondertiteld)

Laat je meeslepen in het boeiende verhaal achter de legendarische band The Stooges, met onder meer commentaar van de al even legendarische frontman Iggy Pop. Regisseur van dienst is niemand minder Jim Jarmusch (Coffee and Cigarettes, Only Lovers Left Alive, Paterson), die zijn documentaire zelf omschrijft als “een liefdesbrief aan mogelijks de grootste band in de geschiedenis van de rock ’n’ roll”.

De legendarische rockband The Stooges stond in de late jaren 1960 aan de wieg van de punk en de alternatieve rock. Gimme Danger vertelt het verhaal achter de band en geeft inkijk in de muzikale, culturele, politieke en historische context waarin ze ontstond. Een unieke blik over wat er schuilging achter de initiële commerciële moeilijkheden, maar ook achter hun uiteindelijk langdurig succes. Een entertainende documentaire over de chaotische opkomst, de val en de reünie van Iggy Pop en zijn iconische band The Stooges, uiteraard doorspekt met de nodige muziekfragmenten. Een aanrader voor iedere liefhebber van rock ‘n’ roll.

Jim Jarmusch - door velen beschouwd als de coolste cineast in het hedendaagse arthouse circuit - kiest ervoor te focussen op The Stooges en niet op de commercieel gezien betere solocarrière van frontman Iggy Pop. Maar die is wel aanwezig in de film, en Jarmusch laat vooral Iggy zelf, samen met de andere overlevende leden van The Stooges, aan het woord met heerlijke bij archiefbeelden, duiding bij hun invloeden en allerlei spraakmakende anekdotes.


Over de regisseur(s)

 

Credits

Producent Carter Logan, Fernando Sulichin
Cinematografie Tom Krueger
Muziek The Stooges