God Knows Where I Am

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

God Knows Where I Am

Regie door Jedd Wider, Todd Wider
VS | 97 min. | Engels gesproken (geen ondertiteling)

In een verlaten huis wordt het lichaam gevonden van een vrouw. Naast haar lichaam liggen honderden klokhuizen en een dagboek, waarin de vrouw haar laatste maanden minutieus beschrijft. In haar dagboek waarschuwt ze de eventuele lezer dat wanneer haar lichaam gevonden wordt, de politie moet verwittigd worden. Niet de lokale sheriff, want die zit mee in het complot, maar de FBI. Een reconstructie van een uiterst bizar verhaal.

Regisseurs Jedd en Todd Wider brengen met tederheid het verhaal van Linda Bishop, een vrouw met een ernstige bipolaire stoornis die maandenlang als een gevangene van haar eigen geest overleefde op appels en regenwater. Aan de hand van het dagboek, beelden van de locatie en het verhaal van de achterblijvers - haar zus, een vriendin, haar dochter en de eigenaar van het verlaten huis – leren we een vrouw kennen die haar mentale gezondheid en uiteindelijk haar leven verloor. Een intense getuigenis van een falend zorgsysteem. Sterk, schrijnend, maar met momenten ook tragikomisch, een film om nooit te vergeten.
 
God Knows where I Am kreeg de juryprijs op het gerenommeerde documentaire festival Hotdocs.


Over de regisseur(s)

 

Credits

Producent Jedd Wider, Todd Wider
Cinematografie Gerardo Puglia
Muziek Paul Cantelon, Ivor Guest, Robert Logan