Grands Travaux

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

Grands Travaux

Regie door Gerard-Jan Claes, Olivia Rochette
België | 101 min. | Nederlands, Frans gesproken (Engels ondertiteld)

Deze voorstelling zal worden uitgeleid door de regisseurs.

Grands Travaux laat de kijker als een stille getuige mee lopen in een Nederlandstalige school in Brussel, een school met niet al de beste reputatie. Maar meer nog dan over de school, gaat de documentaire over de jongeren zelf. Hoe bereiden ze zich voor op het leven als werkende mens? Wat houdt hen bezig buiten de schoolmuren? Leer wat er speelt in het leven van de Brusselse jongeren van vandaag.

Het Instituut Anneessens-Funck is een Nederlandstalige beroepsschool in het centrum van Brussel waar jongeren een vak kunnen aanleren. De school stoomt hen klaar voor de arbeidsmarkt niet enkel door praktijklessen, maar ook door werksituaties en sollicitaties te ensceneren. Naast school wordt hun leven ingenomen door voetbal, liefdesperikelen en de zoektocht naar een woning en werk.
 
Olivia Rochette en Gerard-Jan Claes studeerden in 2010 af aan de School of Arts – KASK in Gent en trokken de aandacht met hun afstudeerproject Because We Are Visual (2010) en de documentaire Rain (2012) die ze maakten in opdracht van het dansgezelschap Rosas. Grands Travaux is een film over een groep Brusselse jongeren waar een zeker stigma op rust (Anneessens-Funck heeft een kwalijke reputatie, ondanks al het harde werk dat er geleverd wordt). De filmmakers doen geen stellingname in het debat maar willen de beelden en dus de jongeren voor zich laten spreken.

 

Credits

Producent Bart Van Langendonck
Cinematografie Olivia Rochette
Muziek Gerard-Jan Claes