Gringo: The Dangerous Life of John McAfee

U bent hier


Gringo: The Dangerous Life of John McAfee

Regie door Nanette Burstein
VS | 100 min. | Engels gesproken (geen ondertiteling)

John McAfee werd wereldberoemd én steenrijk toen hij de bekendste antivirussoftware ooit op de markt bracht. Helaas werd hij ook knettergek. Nanette Burstein ('The Kid Stays in the Picture') was net als velen gefascineerd door de bizarre levensloop van McAfee en gaat op onderzoek. Wat doet roem en geld met de psyche van een mens? Wat ze ontdekt tart alle verbeelding …

John McAfee werd wereldberoemd én steenrijk toen hij de bekendste antivirussoftware ooit op de markt bracht. Helaas werd hij ook knettergek. Hij vond zichzelf opnieuw uit als yogi en trok met een schare volgelingen naar Belize waar hij een zwaar bewapende commune uit de grond stampte met een hoog Heart of Darkness gehalte. In 2012 werd hij de hoofdverdachte in een moordzaak en sloeg hij op de vlucht. Maar dat belemmerde hem niet om in 2016 een gooi te doen naar het Amerikaanse presidentschap. Filmmaker Nanette Burstein ('The Kid Stays in the Picture') was net als velen gefascineerd door de bizarre levensloop van McAfee en gaat op onderzoek.

Wat doet roem en geld met de pysche van een mens wil ze weten. Gesprekken met getuigen en betrokkenen leveren een hele reeks nieuwe, angstaanjagende verhalen over de bijna 70-jarige mogul. McAfee zelf weigert haar te woord te staan, maar stuurt haar wel mails die steeds vreemder worden. Het verhaal van John McAfee tart alle verbeelding en bewijst eens te meer dat de feiten fictie ruimschoots overtreffen.


Over de regisseur(s)

 

Credits

Producent Chi-Young Park
Cinematografie Robert Chappell
Muziek Dana Kaproff