The Happy Film

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

The Happy Film

Regie door Stefan Sagmeister, Ben Nabors, Hillman Curtis
VS | 95 min. | Engels gesproken (geen ondertiteling)

Iedereen is steeds op zoek naar geluk. Maar is het mogelijk om je eigen geluk te verbeteren? Gerenommeerd grafisch designer Stefan Sagmeister gaat de uitdaging aan en zal proberen gelukkig te worden door middel van een aantal experimenten, die vaak aangehaald worden in de populaire psychologie. Maken meditatie, therapie of medicatie mensen gelukkiger? The Happy Film doet dit in elk geval voor minstens anderhalf uur.

Stefan Sagmeister is op zich niet ongelukkig. Hij is een bekend en zeer succesvol grafisch designer, die met een aantal van de grootste artiesten ter wereld heeft mogen samenwerken. Toch denkt hij nog gelukkiger te kunnen zijn. Maar heeft hij dit zelf in de hand? Hij onderzoekt of het mogelijk is je eigen geluk te verbeteren door een drietal populaire, psychologische experimenten: therapie, meditatie of medicatie. Maar natuurlijk loopt niet altijd alles zoals gepland. Maar wat er ook gebeurt, Stefan Sagmeister deinst er niet voor terug om zeer open te spreken over belangrijke zaken in zijn leven.
 
Co-regisseur en onderwerp van de experimenten in The Happy Film, Stefan Sagmeister is een bekende grafisch designer die albumhoezen ontwierp voor beroemde artiesten als The Rolling Stones, Jay-Z en Talking Heads. Dat leverde hem onder meer twee Grammy Awards op. Ook op het grote scherm komt zijn talent aan bod, wat zorgt voor een visueel sterke en mooie documentaire. De experimenten en de soms pijnlijke eerlijkheid van Stefan Sagmeister leveren erg grappige situaties op en kunnen toch een inspiratie zijn.
 
De DOCVILLE² activiteit  Lezing over Geluk door Leo Bormans,  is geannuleerd.
 


Over de regisseur(s)

 

Credits

Producent Ben Nabors
Cinematografie Ben Wolf
Muziek Colin Huebert