I Kill

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

I Kill

Regie door David White, Paul Wedel
Nieuw-Zeeland | 9 min. | Engels gesproken (geen ondertiteling)

Volg Beatle, de vriendelijkste slachter ooit, en zijn manier van werken. Hij gaat van boerderij naar boerderij met zijn truck waarop staat ‘I Kill’ en wordt betaald om vee neer te schieten. Laat je meeslepen in een uitzonderlijk verhaal over de Nieuw-Zeelandse manier van leven.

Volg Beatle, de vriendelijkste slachter ooit, en zijn manier van werken. Hij gaat van boerderij naar boerderij met zijn truck waarop staat ‘I Kill’ en wordt betaald om vee neer te schieten. Laat je meeslepen in een uitzonderlijk verhaal over de Nieuw-Zeelandse manier van leven. I Kill volgt Beatle, een man die zijn geld verdient met het doden van vee. Beatle verpersoonlijkt een bijzondere kant van de Nieuw-Zeelandse levensstijl. Hij rijdt rond met de nummerplaat ‘I Kill’ en hij sprak zijn voicemail in met ‘I must be out killing, leave me a message’. Toch benadert hij zijn beroep op een ernstige en zorgvuldige manier. De documentaire vertrekt vanuit de vraag of deze man ook van zijn job houdt? Coregisseur David White kent Beatle al van vroeger. Een anekdote uit zijn jeugd, toen hij een keer met zijn vader en Beatle op pad mocht om die laatste aan het werk te zien, deed hem nadenken over een film rond die persoon. De korte documentaire I Kill is daar het resultaat van.

Deze kortfilm wordt vertoond voor de langspeler For the Love of Meat - A Documentary on Central Texas BBQ

 

Credits

Producent David White
Cinematografie Paul Wedel