I'm Not Your Negro

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

I'm Not Your Negro

Regie door Raoul Peck
België, Frankrijk, VS, Zwitserland | 93 min. | Engels gesproken (Nederlands ondertiteld)
Koop tickets:

De voorstelling van 22/3 is deel van de DOCVILLE openingsavond
De voorstelling van 25/3 wordt gevolgd door een uitleiding van Tom Van De Weghe, VRT journalist en Amerika-expert

In deze Belgische co-productie vertrekt Raoul Peck van een tekst van de Afro-Amerikaanse schrijver James Baldwin voor een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren ‘60 verbindt met het huidige #BlackLivesMatter. De film is een treffend betoog op basis van archiefbeelden, filmfragmenten en actuele nieuwsbeelden aan elkaar gepraat door de bezwerende stem van Samuel L. Jackson.

In deze Belgische co-productie vertrekt Raoul Peck van een onafgewerkte roman van de Afro-Amerikaanse schrijver James Baldwin voor een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter.

De tekst, geschreven in 1979, is helaas nog altijd heel actueel en bespreekt een racisme dat veel dieper geworteld is, een fundamenteel gevoel waarbij men de andere niet in zijn menselijkheid wil aanvaarden. De film is een treffend betoog op basis van archiefbeelden, filmfragmenten en actuele nieuwsbeelden die aan elkaar gepraat worden door de bezwerende stem van Samuel L. Jackson.

 

 
Deze film (voorstelling op zaterdag 25/3) maakt deel uit van de Davidsfonds Academie @ DOCVILLE dag. Deelnemers aan deze dag krijgen ook toegang tot de uitgebreide nabespreking van Andrew Feinstein, auteur van het boek waar Shadow World op gebasseerd is. 
(Meer info)


Over de regisseur(s)

 

Credits

Producent Raoul Peck, Hébert Peck, Rémi Grellety
Cinematografie Henry Adebonojo, Bill Ross IV, Turner Ross
Muziek Alexei Aigui