Indefinite

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

Indefinite

Regie door Darren Emerson
| 14 min. | gesproken (geen ondertiteling)

In Groot-Brittannië worden uitgewezen vluchtelingen die zich verzetten voor onbepaalde tijd opgesloten. Regisseur Darren Emerson laat je niet enkel zien waar deze mensen moeten verblijven, door het gebruik van virtual reality ervaar je zelf, al is het maar voor enkele minuten, wat het is om gevangen te zitten in een situatie van onduidelijkheid.

In Groot-Brittannië worden uitgewezen vluchtelingen die zich verzetten voor onbepaalde tijd opgesloten. Regisseur Darren Emerson laat je niet enkel zien waar deze mensen moeten verblijven, door het gebruik van virtual reality ervaar je zelf, al is het maar voor enkele minuten, wat het is om gevangen te zitten in een situatie van onduidelijkheid. Wanneer immigranten zich verzetten tegen een uitwijzing komen ze in een gevangenis terecht. Groot-Brittannië is het enige Europese land waar dit voor onbepaalde duur kan. Indefinite neemt je mee naar zo’n gevangenis en laat je zelf voelen hoe het is om opgesloten te zitten, zonder gestraft te zijn, zonder te weten voor hoe lang. Een pakkende en beklemmende documentaire die aanzet tot nadenken over het systeem. Omdat regisseur Darren Emerson moeilijk toestemming kreeg om zo maar overal te filmen en omdat bijna niemand van de gedetineerden zich voor de camera kenbaar wou maken, opteerde hij om alles vast te leggen in een VR-documentaire. Zo krijg je een beter beeld over de ontberingen en de uitzichtloosheid die de gedetineerde immigranten en hun families moeten doorstaan.

 

Credits

Producent Darren Emerson
Cinematografie Jon Boyce, Andrew Yardley