Ins Holz

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

Ins Holz

Regie door Corina Schwingruber Ilic, Thomas Horat
Zwitserland | 13 min. | Duits gesproken (Engels ondertiteld)

Eens in de vier jaar worden de bossen nabij het meer Aegeri in Zwitserland gekapt. De nog steeds traditionele manier van werken wordt van generatie op generatie doorgegeven. Technologie heeft daarop geen invloed. Ins Holz is een aaneenschakeling van prachtige beelden van een bijna vergeten beroep in de Zwitserse natuur.

Eens in de vier jaar worden de bossen nabij het meer Aegeri in Zwitserland gekapt. De nog steeds traditionele manier van werken wordt van generatie op generatie doorgegeven. Technologie heeft daarop geen invloed. Ins Holz is een aaneenschakeling van prachtige beelden van een bijna vergeten beroep in de Zwitserse natuur. Elke vier jaar wordt er gedurende drie maanden in de winter hout gekapt op een steile bergwand nabij meer Aegeri. Doorheen de jaren heeft noch technologie, noch vooruitgang de traditionele en duurzame manier van werken kunnen verdrijven. Ondanks dat die technologie het werk een stuk lichter zou maken, kiezen de mensen hier om de traditie te behouden. Zo wordt het houtkappen bijna een cultureel evenement. Een mooie documentaire met beelden van prachtige landschappen, over een traditionele manier van werken waaraan technologie nog niet heeft kunnen raken. De hoofdrolspelers in de kortfilm zijn de werknemers van Oberägeri en Unterägeri, de twee bedrijven die het hout kappen. Geen voice-over en slechts weinig conversatie, want zoals regisseuse Corina Schwingruber Ilic zegt: “These men are workers, not talkers.”

Deze visueel verbluffende kortfilm leverde ook het campagnebeeld van DOCVILLE 2017

Deze kortfilm wordt vertoond voor de langspeler The Islands and the Whales

 

Credits

Producent Thomas Horat
Cinematografie Luzius Wespe