Jan Fabre at the State Hermitage Museum

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

Jan Fabre at the State Hermitage Museum

Regie door Wannes Peremans
België | 56 min. | Nederlands, Engels, Russisch gesproken (Engels ondertiteld)

Deze voorstelling zal worden uitgeleid door de regisseur

Belgische kunstenaar Jan Fabre heeft de eer om als eerste nog levende kunstenaar een grootschalige tentoonstelling te mogen organiseren in het gerenommeerde State Hermitage Museum in Sint-Petersburg in Rusland. Maar daar komt heel wat bij kijken. Regisseur Wannes Peremans biedt een unieke inkijk zowel in het reilen en zeilen van één van de belangrijkste musea ter wereld, als in het persoonlijke leven van Jan Fabre.

Jan Fabre at the Hermitage volgt de kunstenaar wanneer die zijn grote tentoonstelling mag organiseren in het gerenommeerde State Hermitage Museum in Sint-Petersburg. Het is een hele krachttoer, want er komt heel wat bij kijken om zo’n grootschalige tentoonstelling op poten te zetten. Daarbij speelt de soms moeilijke relatie tussen de eigenzinnige Fabre en het oude museum zeker een rol. Het is fascinerend om de befaamde kunstenaar aan het werk te zien.  Voor de fans: de tentoonstelling in Rusland loopt nog tot eind april 2017.
 
Regisseur Wannes Peremans volgde Jan Fabre reeds in 2009, toen hij de kunstenaar volgde tijdens de voorbereiding van een grote tentoonstelling in het Louvre. Nu trekken ze samen naar Rusland, waar de tentoonstelling stof deed opwaaien doordat mensen via social media hun ongenoegen uitten over het gebruik van opgezette dieren. De film is niet alleen een unieke kans om een keer achter de schermen te kijken van één van de oudste, rijkste en grootste musea ter wereld. Het is eveneens een persoonlijk en intiem portret van één van de  meest gerenommeerde Belgische kunstenaars.

 

Credits

Producent La Compagnie des Indes
Montage Neel Cockx