Life in the Time of Refuge

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

Life in the Time of Refuge

Regie door David Gough
België | 10 min. | gesproken (geen ondertiteling)

Laat je meeslepen in het leven van een Syrische jongen met een groeiprobleem. Kijk rond in het vluchtelingenkamp waar hij drie jaar verbleef en volg hem naar zijn nieuwe woonplaats in Finland. Ervaar hoe het is om te leven als vluchteling.

Life in the Time of Refuge vertelt het verhaal van de 9-jarige Omar, een Syrische jongen die drie jaar lang in een vluchtelingenkamp in het noorden van Libanon leefde. Daar waren geen middelen om hem te behandelen voor het hormonentekort dat hem verhinderde te groeien. Gelukkig kon zowel hij als zijn familie zich niet zo lang geleden in Finland vestigen. Zo is Life in the Time of Refuge een verhaal van hoop in een situatie die enkel wanhoop uitstraalt.
De VR-docu, geproduceerd door het Gentse productiehuis A Mad Productions, werd gemaakt in samenwerking met de Verenigde Naties. Kijk zelf rond in een vluchtelingenkamp, treedt in de voetsporen van de vluchtelingen en laat je meeslepen in een schijnbaar uitzichtloze situatie.

 

Credits

Producent David Gough
Cinematografie Thomas Maddens