Machine of Human Dreams

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

Machine of Human Dreams

Regie door Roy Cohen
VK | 90 min. | Engels, Japans gesproken (Engels ondertiteld)

De voorstelling van 23/3 wordt gevolgd door een DOCVILLE+ sessie over de huidige stand van het onderzoek naar Artificiële Intelligentie

“Robots zullen de volgende ‘mensen’-soort op Aarde zijn en die dag komt er misschien wel sneller aan dan je denkt.” Voor al wie nu meewarig zijn hoofd schudt en dit toch niet gelooft, kan Machine of Human Dreams een echte eye-opener zijn. Zullen robots ooit ‘echt’ intelligent zijn? En zullen wij ooit artificiële intelligentie aanvaarden? Roy Cohen zoekt naar antwoorden …

Ben Goertzel is een excentrieke technologie-goeroe opgegroeid in een hippie gemeenschap. Zowel de periode van de Vietnamoorlog als zijn passie voor science fiction motiveerde hem om op geheel eigenwijze manier te streven naar een rationele en geweldloze wereld: heel zijn leven staat  in functie van zijn eigen artificial intelligence programma OpenCog dat gebaseerd is op het menselijk brein. In 2014 ontving hij financiële hulp van de overheid van Hong Kong zodat hij OpenCog een lichaam kon geven. Een droom die uitkwam.
 
Sinds 2010 heeft regisseur Roy Cohen – afgestudeerd magna cum laude van Harvard University in Neurowetenschappen en Filmstudies – verschillende filosofen en wetenschappers geïnterviewd over de toekomst van technologie. Hij volgt de excentrieke Ben en ziet samen met hem hoe OpenCog een lichaam krijgt, maar ook hoe Bens verleden hem achtervolgt en twijfel zaait over de toekomst van het project. Want hoe weet je nu wanneer zo’n artificieel programma slaagt? Zal een A.I.-programma zoals OpenCog ooit “echt” intelligent zijn? En vooral, wie zal dit bepalen?
 


Over de regisseur(s)

 

Credits

Producent Mike Lerner, Roy Cohen
Cinematografie Richard Gillespie
Muziek Ellyott