March of the Penguins 2: The Call

U bent hier


March of the Penguins 2: The Call

Regie door Luc Jacquet
Frankrijk | 82 min. | Nederlands gesproken (geen ondertiteling)

Live Nederlands gedubd!
Live Nederlands gedubd!

In 2006 won het prachtige 'March of the Penguins' verdiend de Oscar voor Beste Documentaire. Regisseur Luc Jacquet keert terug met een even verbluffend vervolg, met deze keer een jong pinguïnnetje als centraal personage. We volgen de schattige kleine pinguïn die voor het eerst zijn roeping voelt en vertrekt op een ijzige reis vol gevaar en obstakels.

Hoe voelt het om te leven in een diepvriezer? Wat zit er achter dat krachtige instinct van de pinguïn waardoor hij op tocht gaat en weet te overleven? We kijken mee door ogen van een jonge pinguïn die voor het eerst zijn roeping voelt en vertrekt naar een onbekende bestemming. We zien hoe de kleine pinguïn zijn weg baant door het krakende ijs en het ijzige water en leven mee met zijn gedachten, zijn angst en zijn opluchting. Een film over een verbluffende tocht vol uitdagingen.

Na twee maanden filmen in ijzingwekkend koude weersomstandigheden op Antarctica, keert Luc Jacquet terug met een tweede documentaire die het leven van de pinguïns vastlegt op beeld. En wat voor beeld! Er werd gefilmd langs alle kanten: via drones en vanuit onderzeeërs en dit alles in high-definition 4K. Waar de moedige filmmaker in de eerste film focuste op het paringsritueel van de pinguïn, ontdekt hij in de tweede de “roeping” van dit prachtig dier. Ondanks de gevaren die het diertje tegenkomt – zowel door roofdieren als door de effecten van de klimaatverandering – is de film vooral een ode aan vrijheid, schattigheid en lichtheid. Vergeet geen warme trui aan te doen!

 

Credits

Producent Yves Darondeau, Christophe Lioud, Emmanuel Priou
Cinematografie Jerome Bouvier, Yanick Gentil, Luc Jacquet, Laurent Chalet, Jerome Maison Editor: Charlene Gravel
Muziek Cyrille Aufort