Motherland

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

Motherland

Regie door Ramona S. Diaz
VS | 94 min. | Filippijns gesproken (Engels ondertiteld)

Een kindje ter wereld brengen is ongetwijfeld een van de meest intense ervaringen van het leven. Plaats deze belevenis in een context van armoede en dichtbevolktheid, maar ook van optimisme en doorzettingskracht, en je belandt in de emotionele rollercoaster Motherland. Waarschijnlijk een van de intiemste, maar ook meest krachtige films die u te zien zal krijgen. Motherland werd bekroond op het prestigieuze Sundance Filmfestival.

Motherland neemt de kijker mee naar ‘s werelds drukste kraamkliniek, gesitueerd in een van de armste en meest dichtbevolkte landen ter wereld: de Filippijnen. Het is er een drukte van jewelste want vrouwen in Manila krijgen niet twee of misschien drie kinderen zoals bij ons, maar zes of meer. In de hectiek delen drie vrouwen - Lea, Aira en Lerma –hun verhaal, via hun contacten met hun familie, dokters, sociale diensten en andere moeders. Hoewel ze alle drie geen ideale thuissituatie hebben, straalt hun kracht door in hun optimisme, humor en eerlijkheid. Een kracht die ze ongetwijfeld nodig zullen hebben in de toekomst.
 
De bekroonde Aziatisch-Amerikaanse filmmaakster Ramona Diaz maakte een cinematografisch, esthetisch sterke film met een portie krachtige storytelling. Meeslepend laten de soms toch wel schokkende verhalen je verbaasd achter. Verbaasd over de kracht en de warmte van vrouwen die leven brengen in haast onleefbare omstandigheden. Motherland werd bekroond op het prestigieuze Sundance Filmfestival en de internationale pers was unaniem lovend over deze film boordevol leven.


Over de regisseur(s)

 

Credits

Producent Ramona S. Diaz, Rey Cuerdo
Cinematografie Nadia Hallgren, Clarissa De Los Reyes
Muziek Mark Laccay