Nemen robotten de wereld over?

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

Nemen robotten de wereld over?

In 2040 zal de kunstmatige intelligentie zo gevorderd zijn dat deze de collectieve intelligentie van de mens overstijgt. Of althans, dat voorspelt de theorie van de singulariteit. Hoe realistisch is dit? Een panel van experts belicht hoe ver we in dat proces staan. Wat is A.I., machine learning en wat zijn de laatste ontwikkelingen?

Het panel van experts  bestaat uit:

Prof. Joos Vandewalle        
KUL Afdeling ESAT (Departement Elektrotechniek) - STADIUS (Centrum voor Dynamische Systemen, Signaalverwerking en Gegevensanalyse) en voorzitter KVAB (Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten). Wiskundige kant van artificiële intelligentie en artificiële neurale netwerken.

Prof. Danny De Schreye 
Al 16 jaar programmadirecteur voor de enige opleiding Artificiële Intelligentie in Vlaanderen aan de KU Leuven. Al 20 jaar docent van het basisvak Artificiële Intelligentie voor alle Informatica, Computerwetenschappen en A.I.. studenten in Leuven.

Prof. Luc De Raedt 
Prof. Department of Computer Science. Artificial Intelligence, Machine Learning, (probabilistic) reasoning.

Prof. Bernard Manderick 
VUB - Artificial Intelligence Lab. Reinforcement learning en multi-agent systemen.