Northern Soul - 3Mods : 'Faces In The Crowd' / 'For The Love Of Mod London' / 'For The Love Of Mod Tokyo'

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

Northern Soul - 3Mods : 'Faces In The Crowd' / 'For The Love Of Mod London' / 'For The Love Of Mod Tokyo'

Regie door Emma-Rose Dias
VK | 110 min. | Engels, Japans gesproken (Engels ondertiteld)

De voorstelling van 25/3 wordt gevolgd door een Northern Soul party (soul, funk en ska) in het STUK Café

Subculturen verdwijnen vaak terug even snel als ze opkomen. De Mod cultuur lijkt daarop een uitzondering. Naast Londen en Glasgow heeft zelfs Tokyo zijn eigen Mod scene. Deze trilogie van muziekdocumentaires toont wat deze subcultuur precies inhoudt en hoe ze zo populair blijft. Ontdek zelf wat mensen aantrekt in de muziek en de mode van de Mods.

De Mod subcultuur begon ooit in de UK in de jaren ’60, kreg een rivaval in de ‘80s, maar is ook nu nog steeds alive en kicking. Zo blijkt uit korte eerste docuThe Faces In The Crowd dat je meeneemt naar het Glasgow Mod Weekender in 2013. Het wordt al snel duidelijk wat deze cultuur zo aantrekkelijk maakt voor de mensen die er in opgaan. In For The Love Of Mod London zien we mensen uit de oorspronkelijke scene uit de jaren 1960 en het verschil met de revival uit de jaren 1980. Een onderdompeling in de muziek, de mode en de iconische scooters die bij de Mod cultuur horen. Tot slot zoekt For The Love Of Mod Tokyo een antwoord op de vraag hoe deze populaire subcultuur zich helemaal tot in Japan heeft kunnen doorzetten.

Regisseur Emma-Rose Dias raakte zelf als kind gefascineerd door de subcultuur door de Mods die de populaire platenwinkel van haar moeder bezochten, begin jaren 1980. Door het succes van haar eerste documentaire Faces In The Crowd kreeg ze de mogelijkheid om de reeks verder te zetten en de Mod cultuur te bekijken in andere steden, namelijk Londen en Tokyo. Muziek speelt een belangrijke rol in de trilogie van Emma-Rose Dias. Ze kiest deze dan ook zorgvuldig uit en laat zich daarbij helpen door de muzikanten als DB Cohen.

 

Credits

Producent Emma-Rose Dias