Notes on Blindness: Into Darkness

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

Notes on Blindness: Into Darkness

Regie door Peter Middleton, James Spinney
France, UK | min. | gesproken (geen ondertiteling)

Wat als je opeens blind zou worden? Een nachtmerrie die John Hull werkelijk meemaakte toen hij in 1983 blind werd. Dankzij zijn audiodagboek kunnen ook wij deels ervaren hoe de wereld verandert wanneer je een zintuig verliest.

Wat als je opeens blind zou worden? Een nachtmerrie die John Hull werkelijk meemaakte toen in 1983 blind werd. Dankzij zijn audiodagboek kunnen ook wij deels ervaren hoe de wereld verandert wanneer je een zintuig verliest. John Hull werd blind in 1983 en besloot een audiodagboek bij te houden waarin hij ‘de wereld voorbij het zicht’ beschrijft. Notes on Blindness: Into Darkness is een virtual reality project gebaseerd op het verhaal van John Hull. Op die manier kan je zelf ervaren hoe het voelt om een zintuig te verliezen. Niet één, maar vier regisseurs, die elk hun talenten en verschillende achtergronden combineren om zo een vooruitstrevend project als Notes on Blindness: Into Darkness te doen slagen. Amaury La Burthe werkte als onderzoeker voor Sony en als audiodesigner voor Ubisoft. Arnaud Colinart probeert nieuwe technologieën en interactieve mechanismen toe te passen op narratieve werken, recent bijvoorbeeld nog voor de tv-serie Peaky Blinders. Peter Middleton en James Spinney werkten al langer samen aan zowel fictiefilms als documentaires.

 

Koop hier tickets voor het VR programma 

 

Credits

Producent Mike Brett, Steve Jamison
Cinematografie Gerry Floyd
Muziek James Ewers, Noah Wood