Let op: Deze film werd op een vorige editie van DOCVILLE vertoond (editie(s) 2017). Informatie over de meest recente editie vindt u hier.
Warning: This film was shown at a previous edition of DOCVILLE (edition(s)2017). Information about the most recent edition can be found here.

Palliatieve zorgen in Vlaanderen

Met het einde in zicht, komen vaak grote levensvragen naar de voorgrond. Onderzoek leert dat palliatieve patiënten en hun familie vaak kampen met existentiële en spirituele vragen en dat hulpverleners niet altijd in staat zijn om te beantwoorden aan die vraag. In deze DOCVILLE + Sessie gaan we dieper in op dit aspect van palliatieve zorgen in Vlaanderen. Een debat in samenwerking met Perennis - Centrum voor Groei in Leven en Sterven en de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen.

Met het einde in zicht, komen vaak grote levensvragen naar de voorgrond. Onderzoek leert dat palliatieve patiënten en hun familie vaak kampen met existentiële en spirituele vragen en dat hulpverleners niet altijd in staat zijn om te beantwoorden aan die vraag. In deze DOCVILLE + Sessie gaan we dieper in op dit aspect van palliatieve zorgen in Vlaanderen. Aanwezig sprekers zijn Alexander Verstaen (deskundige palliatieve zorg), Veerle Massart (hoofdverpleegkundige van de palliatieve thuiszorg in regio Leuven) en Filip Loobuyck, regisseur van Tot in den Draai.  

Een gesprek in samenwerking met Perennis - Centrum voor Groei in Leven en Sterven, de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen en Palliatief Netwerk Arrondissement Leuven.

 

Dit tafelgesprek wordt voorafgegaan door de kortfilm Tot in den Draai van Filip Loobuyck, 40min.Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Filminfo:: min.
Nederlands gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Docville PLUS