Let op: Deze film werd op een vorige editie van DOCVILLE vertoond (editie(s) ). Informatie over de meest recente editie vindt u hier.
Warning: This film was shown at a previous edition of DOCVILLE (edition(s)). Information about the most recent edition can be found here.

Reach for the SkyWooyoung Choi, Steven Dhoedt

Ieder jaar begin november is Zuid-Korea in de greep van de Suneung test, een eindexamen voor scholieren. De score bepaalt niet alleen aan welke universiteit de leerling mag verder studeren maar is, in een land geobsedeerd met prestatie, ook een statussymbool.

In de strenge, competitieve maatschappij van Zuid-Korea krijgt je als leerling één kans per jaar om je toekomst veilig te stellen. Tijdens de nationale examen, de Suneung test, kan je kans maken om toegelaten te worden tot één van de prestigieuze universiteiten van het land. Alleen we de beste scores haalt, mag doorgaan, de rest vloeit af naar een minder gegeerde universiteit en klimt niet verder op de sociale ladder. Gezien alles afhangt van die ene test is de druk om te slagen is enorm. In de marge van de test is een hele industrie ontstaan van bijscholingen, training schema’s en zelfs magie en waarzeggerij. ‘Reach for the Sky’ volgt drie leerlingen die zich al maanden non-stop voorbereiden op de allesbepalende test. Hun toewijding en opoffering is naar onze Westerse normen ongezien. Hun naschoolse activiteiten bestaan louter uit uren bijscholing aan de hagwon, een soort privé-onderwijs. Deze jongeren mogen geen kind meer zijn: voor (niet-competitieve) sport, ontspanning of godbetert even nietsdoen, is er geen ruimte meer. Ze worden klaargestoomd om, net als hun ouders, de perfectie na te streven.

De voorstelling van 4 mei wordt gevolgd door de Docville+ sessie 'Heeft ons onderwijssysteem nood aan elitescholen?'. Dit debat is gratis toegankelijk.
(Klik hier voor meer info)

 Opvoeding

Vertoond op editie(s)
Screened at edition(s)

Extra info

De voorstelling van 4 mei wordt gevolgd door een DOCVILLE+ Sessie (zie lager)
De voorstelling van 5 mei wordt gevolgd door een Q&A met de regisseur, Steven Dhoedt.

Filminfo

REGIE Wooyoung Choi, Steven Dhoedt
België, South Korea
90 min.
Koreaans gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Belgische selectie

credits
Regie

Wooyoung Choi, Steven Dhoedt

Producent

Gert Van Berckelaer, Sinae Ha, Steven Dhoedt

Productiehuis

Visualantics

Cinematografie

Steven Dhoedt

Montage

Gert Van Berckelaer

Muziek

Regina Lok Yan To

Bekijk Contact info