The Road Movie

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

The Road Movie

Regie door Dmitrii Kalashnikov
Belarus, Bosnia and Herzegovina, Croatia, Rusland, Servië | 60 min. | Russisch gesproken (Engels ondertiteld)

In Rusland is alles mogelijk op de weg en dus rijdt iedereen er rond met een dashcam: het is een verzekering tegen ongewettigde schadeclaims, maar ook tegen corrupte politieagenten. Het hoofdpersonage van deze lange trip van dashcam filmpjes is dan ook de Russische man en vrouw uit de straat, of liever op de weg. ‘Het leven zoals het is: Rusland’: rauw en ongefilterd, absurd en angstaanjagend.

In Rusland is alles mogelijk op de weg en dus rijdt iedereen er rond met een dashcam: het is een verzekering tegen ongewettigde schadeclaims, maar ook tegen corrupte politieagenten. Het hoofdpersonage van deze lange trip van dashcam filmpjes is dan ook de Russische man en vrouw uit de straat, of liever op de weg. We zien de Rus in gevecht tegen de natuurkrachten wanneer hij door een bosbrand rijdt, doodsangsten uitstaan wanneer uit de auto voor hem een bende paramilitairen uitstapt, zijn goed hart tonen wanneer een jonge dame wordt opgelicht door een taxichauffeur.

Meermaals zien we iemand op spectaculaire wijze aan de dood ontsnappen. Een lichtbal in de lucht is een UFO, een neerstortend vliegtuig of een meteoriet, wie zal het zeggen? Regisseur Dmitri Kalashnikov (ja, dat is zijn echte naam) monteerde de found footage tot 'Het leven zoals het is: Rusland': rauw en ongefilterd, absurd en angstaanjagend.


Over de regisseur(s)

 

Credits

Producent Volia Chajkouskaya, ovi Film, Eight and a Half Studio
Montage Dmitrii Kalashnikov