Sacred Water

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

Sacred Water

Regie door Olivier Jourdain
België | 56 min. | Kinyarwanda gesproken (Engels ondertiteld)

Het heilige water uit de titel verwijst naar Kunyaza – de vrouwelijke ejaculatie. De extravagante radiopersoonlijkheid Vestine wil er het fijne van weten en wil dat deze Rwandese seksuele traditie in ere blijft gehouden. Zo wil ze ook aandacht voor het Gukuna ritueel, waarbij jonge vrouwen zichzelf voorbereiden op seks door middel van kruiden en massage.

Openhartige en vrolijke gesprekken over de Kunyaza techniek, over de vraag of alle vrouwen het al dan niet hebben, én over het feit dat ze in het Westen er schijnbaar weinig van weten… en daardoor niet weten wat ze missen.
 
Regisseur Olivier Jourdain studeerde antropologie aan de KULeuven en Film aan Brunel in London. Hij reist al meer dan 15 jaar in Afrika en brengt in Sacred Water een heel ander Rwanda naar boven dan we gewend zijn: een hedendaags Rwanda met een aanstekelijke spontaniteit en een vrolijke eerbied voor het vrouwelijk genot. Waar het Westen zich graag voordoet als voorvechter van seksuele bevrijding voor vrouwen, blijkt dat we misschien nog heel wat kunnen leren van de openhartigheid en de oprechtheid van Rwanda wat vrouwelijke seksualiteit betreft.


Over de regisseur(s)

 

Credits

Producent Michel Dutry
Cinematografie Christophe Rolin, Olivier Jourdain, Olivier Conrardy
Muziek Sébastien Wielemans, Olivier Jourdain