The Sad and Beautiful world of Sparklehorse

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

The Sad and Beautiful world of Sparklehorse

Regie door Alex Crowton, Balwant "Bobby" Dass
VK | 83 min. | Engels gesproken (geen ondertiteling)

De voorstelling van 27/3 wordt gevolgd door een concert van een Sparklehorse tribute band in het STUK Café

De tragische cultfiguur Mark Linkous, de drijvende kracht achter de groep Sparklehorse, leidde een dramatisch leven met veel ups en down, wat reflecteerde in zijn muziek. Hij was een bescheiden man, een echte gentleman maar hij worstelde met verslaving en zware depressies, die hem uiteindelijk tot zelfmoord dreven.

Muzikaal balanceerde hij tussen country, psychedelische pop en punk en vond als geen ander een evenwicht tussen zoete nostalgie en brutale noise. Angela Faye Martin, een vriendin van Linkous, is onze gids in dit portret van een geniaal en divers muzikant die tot leven komt in gesprekken met onder meer Jason Lytle (Grandaddy), John Parish, Adam Bryanbaum Wiltzie (Stars of the Lid) en Jonathan Donahue (Mercury Rev). 
 
De muzikale invloed van Sparklehorse is nauwelijks te overschatten. Vele indie-muzikanten noemen hem als belangrijke inspiratiebron. Glitterpaard is een muzikaal eerbetoon aan Sparklehorse en zal na de filmvoorstelling een aantal van zijn nummers spelen in het STUKcafé. Het collectief Glitterpaard bestaat uit Philip Bosschaerts (Mintzkov, zang, gitaar), Johan Verckist (Shun Club, zang, gitaar), Frederik Bastiaensen (Marble Sounds, bas), Damien Vanderhasselt (Creature With The Atom Brain, drums) en Sarah Pepels (Portland, toetsen, backing vocals).


Over de regisseur(s)

 

Credits

Producent Alex Crowton, Balwant "Bobby" Dass
Muziek Angela Faye Martin