Where is Rocky II?

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

Where is Rocky II?

Regie door Pierre Bismuth
België, VS | 93 min. | Engels gesproken (geen ondertiteling)

In 2009 verstopte de Amerikaanse kunstenaar Ed Ruscha een grote valse steen – die hij Rocky II doopte – in de Mojave-woestijn. Terloops wenst hij scenarioschrijver Pierre Bismuth geluk met zijn zoektocht naar de steen. Bismuth pikt de handschoen op en gaat op geheel eigen wijze op zoek naar de steen. Where is Rocky II? is een heerlijke, onconventionele documentaire die Bismuth zelf omschrijft als ‘fake-fiction’.

Wanneer kunstenaar Ed Ruscha –wiens werk veel geld waard is - een gigantische valse steen in de woestijn verstopt, is dit reden genoeg voor Pierre Bismuth, bekend van zijn scenario voor Eternal Sunshine of the Spotless Mind, om op zoek te gaan naar de steen. Maar omdat het zoeken is naar een speld in een hooiberg, vraagt hij de hulp van een privédetective en twee scenarioschrijvers uit Hollywood. De privédetective Mike Scott probeert de steen te vinden via standaard detective onderzoek, de scenarioschrijvers vertrekken vanuit de vraag wat de beste verhaallijn zou zijn. Wie raakt Rocky II het dichtst op het spoor?

Pierre Bismuth, die woont en werkt in Brussel, won in 2005 de Oscar voor beste scenario voor de film Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Zijn eerste film als regisseur, Where is Rocky II?, is een zeer onconventionele documentaire, waarbij het vinden van de steen niet enkele een spannende zoektocht oplevert, maar ook een grappige aanleiding is om vragen te stellen bij documentaires maken, verhalen vertellen, het gebruik van fantasie. Want lijkt een documentaire maken niet op detectivewerk? Of net helemaal niet?


Over de regisseur(s)

 

Credits

Producent Gregoire Gensollen
Cinematografie David Raedeker
Muziek Hugo Lippens