Workshop Koken met de Professor

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

Workshop Koken met de Professor

Prof. Christophe Matthys (UZ Leuven) presenteert op DOCVILLE zijn idee van een ‘Belgisch dieet’. Gedaan met de modedieeten, superfoods en glutenvrij: wat kunnen wij en onze kinderen vanuit wetenschappelijk oogpunt best eten of niet eten? Prof. Matthys (zelf vader) houdt ook rekening met haalbaarheid en smaak en is zelf grote fan van ‘nood-gerechten’, zijnde lekkere maaltijden die je in een kwartier op tafel tovert voor het hongerige grut. Samen met chef-kok Manuele Vandeneynde, ontwikkelt hij speciaal voor DOCVILLE een aantal gezonde, betaalbare, haalbare gerechten die deelnemers aan de workshop ook effectief klaarmaken in de leskeukens van CVO/VTI Leuven.

Alle materiaal (messen, keukenhanddoeken, ...) wordt voorzien door het CVO/VTI, je moet dus niets meenemen. Uiteraard eet je gewoon op wat je bereid hebt in de keuken, dus wees gerust: je zal met een (gezonde) volle maag naar huis gaan. We spreken 10 minuten op voorhand dus om 17.50 af aan het onthaal van Cinema ZED Vesalius, het CVO/VTI ligt op minder dan een minuut wandelafstand.