White NoiseDaniel Lombroso

Mensen scanderen met opgeheven arm “Hail Our People!”. Geen beeldfragment uit WO II, maar een onthutsend tafereel kort na de Amerikaanse verkiezingen in 2016, toen Trump aan de macht kwam. Extreem-rechtse partijen en groeperingen zijn bezig aan een heuse opmars. Daniel Lombroso zoomt in op enkele gekende alt-right figuren en richt zijn schijnwerper op de mensen achter de - vaak hallucinante - slogans en retoriek. Een noodzakelijke ontmoeting die te belangrijk is om uit te weg te gaan.

Wie zijn de mensen achter de extreemrechtse partijen en groeperingen die overal in opgang zijn?  In het verleden werden ze vaak aan de kant geschoven als marginale dommeriken. Mensen met een bekrompen wereldbeeld en beperkte kennis, mensen die niet beter weten. Maar deze houding heeft enkel tot hun opmars geleid. In een onzekere en veranderende wereld worden deze luide roepers immers aanlokkelijk door hun verstoten karakter en hun eenduidige antwoorden op grote problemen. Drie stemmen uit het Amerikaanse extreem-rechtse kamp komen aan bod. Social media persoonlijkheid en complottheoreticus Mike Cernovich, de Canadese Lauren Southern, een Youtube-ster met anti-feministische en anti-immigratie overtuigingen, en Richard Spencer, een “white power” ideoloog. Een duik in hun dagelijkse leven in een poging te achterhalen wie ze zijn en waar hun extreme opvattingen vandaan komen. 


This film is part of...

ConScience

A profoundly varied selection of films that true documentary enthusiasts should by no means miss. Films that have caused quite a stir in the international film festival environment or unknown gems happily presented to you by the programmer. All of these films are the epitome of what DOCVILLE stands for:art films of the highest order that deserve to be experienced on the big screen.Racisme USA Portret

Screening times
Buy tickets

Filminfo

Directed by Daniel Lombroso
U.S.
2020 94 min.
English
No subtitles


Programme

ConScience

credits
Director

Daniel Lombroso

Producer

Daniel Lombroso, Jeffrey Goldberg, Kasia Cieplak-Mayr von Baldegg

Cinematography

Daniel Lombroso

Editing

Carlos Rojas

Music

Gil Talmi

Contact info
Bekijk Contact info
(en screener)