A Leak in ParadiseDavid Leloup

In 2008 lekt de Zwitserse bankier Rudolf Elmer voor het eerst gevoelige informatie over de louche geheimen van een Zwitserse bank op de Kaaimaneilanden. Een nobele daad met verstrekkende gevolgen voor hem en zijn familie.

De Luikse journalist David Leloup volgde jarenlang het bewogen leven Rudolf Elmer, een Zwitserse bankier die de malpraktijken van zijn eigen bedrijf niet meer kan aanzien en besluit ze publiek te maken. Wanneer hij in 2008 voor het eerst informatie lekt naar het toen nog onbekende Wikileaks had hij geen idee wat de gevolgen zouden zijn van die daad.

Hij verliest zijn baan, krijgt te maken met bedreigingen en intimidaties en een reeks van gerechtelijke procedures. Hij zit lange tijd in preventieve hechtenis, zonder enig bewijs, maar louter omdat hij heeft samengewerkt met WikiLeaks. Anderzijds bevatten de documenten die hij heeft gelekt een schat aan informatie over duistere praktijken binnen de internationale bankwereld. ‘A Leak in Paradise’ heeft een onthullend en angstaanjagend inzicht in een onbekende wereld: die van de 'offshore banking' en internationale belastingontduiking.



Economie Misdaad

Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE David Leloup
België, VK, Zwitserland
73 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

David Leloup

Producent

Sergio Ghizzardi

Productiehuis

Domino Production, Sophimages

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)