A Parked LifePeter Triest

Petar is één van de honderdduizenden Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs die 48 weken per jaar het Europese vasteland doorkruist. Het leven van eindeloze snelwegen en gure parkings is monotoon en hard, maar het is de enige kans om zijn zoon een betere toekomst te geven. Maar de tol die Petar en de anderen daarvoor moeten betalen is hoog. 'A Parked Life' biedt een veelkleurige kijk op het Europese continent, van de pruttelende woestijnen van Spanje tot het bevroren noorden van Noorwegen.

In 2016 won schrijver en regisseur Peter Triest de prestigieuze IDFA-Mediafondsprijs met een filmscript over de vele Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs op onze snelwegen. De film is een intiem portret van één van hen: de Bulgaar Petar Doychev. Tegelijk is het een portret van het Europa van vandaag: de film voert ons mee langs de uithoeken van een krakend continent, van de zinderende woestijnen in Spanje tot het bevroren noorden van Noorwegen. Petar leeft maandenlang in de cabine van zijn vrachtwagen. De voornaamste drijfveer is geld, want zo kan hij de toekomst van zijn gezin verbeteren. Maar wat Europa met de ene hand geeft, neemt het met de andere hand weer af. Leidt de snelweg naar een beter leven? Of is het een doodlopende weg? A Parked Life is een delicate observatie van een man die zichzelf helemaal verliest. A Parked Life won bij de premiére op FIPADOC 2022 de European Stories Award.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Nationale selectie

DOCVILLE presenteert de tien beste Belgische documentaires van het voorbije jaar. Films die bijzondere plekken in ons land opzoeken, zoals een kleine varkensstal of een operatiezaal waar hypnose wordt gebruikt, maar ook films die over de landsgrenzen heen kijken en inzoomen op bijvoorbeeld Ijsland, Congo, Ierland of Turkije. Documentaires gemaakt door oude bekenden, of net door jonge nieuwkomers. De sterkste film mag zich de winnaar noemen van de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire. 
 
De meeste films worden uitgeleid door de regisseur. 

 Portret

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

Wordt gevolgd door een nagesprek met de regisseur en met de protagonist Petar.

Filminfo

REGIE Peter Triest
België
2022 76 min.
Bulgaars gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Peter Triest

Script

Peter Triest

Producent

Bart Van Langendonck, Vincent Metzinger

Productiehuis

Savage Film

Cinematografie

Renaat Lambeets

Montage

Ralf Verbeek

Muziek

Bert Dockx, Thomas Jillings, Milan Warmoeskerken

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)