Boom Bust BoomTerry Jones, Bill Jones, Ben Timlett

Na de Boom komt de Bust, oftewel economische voorspoed wordt steevast gevolgd door een crisis. Maar hoe komt dat? Recent overleden Monty Python komiek Terry Jones gidst ons door middel van interviews, animaties en poppenspel door de geschiedenis en de essentie van de economische ‘boom-bust cyclus’.

Begin dit jaar overleed komiek Terry Jones, een van de legendarische leden van Monty Python groep, o.a. gekend van The Holy Grail, Life of Brian en The Meaning of Life. Na een ontmoeting met de Nederlandse econometrist Theo Kocken besloot Jones een film te maken over de relatie tussen de economische crises en de rol van menselijk gedrag in euforische tijden. Mensen zijn namelijk niet rationeel, soms zelfs collectief irrationeel. Euforie in de markt leidt tot instabiliteit en uiteindelijk tot een bust. Ondermeer Daniel Kahneman, die als psycholoog toch een nobelprijs voor de economie mocht ontvangen, komt vertellen waarom economische crashes blijven gebeuren. Enkel door beter inzicht in de typische menselijke denkfouten kunnen we dit als mensheid in de toekomst vermijden. Ondanks het zware thema is Boom Bust Boom een leerzame, begrijpelijke en komische documentaire met -hoe kan het anders- de nodige Monty Python-achtige humor.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

It's the economy stupid

Economie. Voor velen staat dit synoniem met de laatste pagina’s uit de krant die steevast worden overgeslagen. En toch speelt economie een fundamentele rol in ieders leven: heb ik werk? Waarom zijn de huizen zo duur? Hoe kan een volledig land failliet gaan? Willen of niet: it’s the economy, stupid! DOCVILLE belicht het thema langs verschillende kanten. Het programma bevat films rond macro-economische thema’s, van films over kleinschalige experimentele economische projecten tot films waarin we kennis maken met de intrigerende wereld van de zogenaamde ‘gedragseconomie’. Nederlands gesproken of ondertiteld Economie Mild komisch Psychologie

Vertoningen
Koop tickets

Filminfo

REGIE Terry Jones, Bill Jones, Ben Timlett
VS
2015 74 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands


Programmaonderdeel

It's the economy stupid

credits
Regie

Terry Jones, Bill Jones, Ben Timlett

Producent

Bill Jones, Theo Kocken, Ben Timlett

Cinematografie

Nick Rutter

Montage

Bill Jones, Julian Rodd

Muziek

André Jacquemin, Terry Jones

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)