Cinema PameerMartin von Krogh

Een gordijn van sigarettenrook zo dik dat de projectorlamp er nauwelijks doorheen kan, de uitbater die je op straat aanspreekt of de permanente angst voor aanslagen. Een gezellig avondje naar de bioscoop in de laatst overblijvende bioscoop in Kabul is toch net iets anders. Een visueel verbluffend mooie film over de hoop die cinema brengt in een stad getekend door oorlog en fundamentalisme.

Said is de enthousiaste manager van Kabuls enige bioscoop, Cinema Pameer. Na de inval van Rusland in Afghanistan koos hij de pen als wapen, maar nu wil hij de soelaas die cinema kan brengen, aanbieden aan de inwoners van de stad die jarenlang getroffen door oorlog, armoede en religieus fundamentalisme. Ook de projectionist van dienst haalt allerlei creatieve truken uit zijn mouw om de bezoekers een filmervaring te bieden. Het leven zoals het is in een Afghanistan zoals we dat niet kennen. Geen politieke film, maar een visueel ijzersterke documentaire die aantoont dat film doet dromen, ook in een stad die door het noodlot getroffen werd.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Internationale selectie

Na een strenge selectie uit meer dan 1.000 inzendingen en wereldwijde festivalprospectie nomineerde DOCVILLE tien gloednieuwe auteursdocumentaires. Films die je naar ongekende werelden brengen: van een voodoo-kerk in Congo over een tienerkamer in de States tot een boksring in Nederland of een bioscoop in Kabul. Hoe ongekend deze werelden ook zijn, ze zijn het toneel van  menselijke verhalen, meesterlijk gevat door de beste documentairemakers.Oorlog amp conflict Visueel Verbluffend

Vertoningen
Koop tickets

Filminfo

REGIE Martin von Krogh
Zweden
2019 79 min.
Pasjtoe gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Martin von Krogh

Producent

Johan Seth, Mattias Montero, Malin Idevall

Cinematografie

Martin Von Krogh

Montage

Herman Forsman

Muziek

Håkan Eriksson

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)