Coral CityCharlotte De Cort, Camille Ghekiere

Een wetenschapster uit Sri Lanka, tevens jonge moeder, probeert de patronen van migrerende koraallarven in kaart te brengen, om zo de toekomst van de koraalriffen en van haar volk te beschermen.

Samen met het team van Prof. Marc Kochzius (VUB) gaat PhD-student Kushlani Dissanayake op onderwaterexpeditie om de migratiepatronen van koralen in de wateren rond haar thuisland Sri Lanka te bestuderen.  Ze verzamelen DNA-stalen en andere cruciale data die de verspreidingspatronen van koralen en hun larven ontrafelen. Uit haar eigen situatie als moeder put ze de motivatie om als wetenschapster naar oplossingen te zoeken om het voortbestaan van de bedreigde koraalriffen te verzekeren.
 
 
Door het grote succes van de openingsavond, worden Testerep & Coral City nogmaals getoond op het festival, op donderdag 28.03 (om 19.30) in Cinema ZED Vesalius. Gratis toegang, maar wel te reserveren via deze link.


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Korte docu's

Een selectie van korte docu's, soms als voorfilm, soms in compilatieprogramma's.
ScienceVille

ScienceVille brengt voor het tweede jaar op rij recente wetenschappelijke documentaires die je écht gezien moet hebben. Daarnaast zijn er ook panelgesprekken, workshops, debatten, ScienceVille voor Kinderen, de prijs voor Beste Wetenschappelijke Documentaire én het bezoek van Nobelprijswinnaar prof. Kip Thorne. ScienceVille is terug, en hoe!Wetenschap Natuur

Info

REGIE Charlotte De Cort, Camille Ghekiere
België
2024 19 min.
Singalees, Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands, Engels

Programmaonderdeel

Korte docu's | ScienceVille

credits
Regie

Charlotte De Cort, Camille Ghekiere

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)