CorpusSofie Hanegreefs, Jelle Janssens

500 jaar na zijn dood nodigt Andreas Vesalius ons uit voor een ongewone reis langs onze lichamelijkheid. Is er een manier om onze vergankelijkheid -of de angst daarvoor- te overstijgen? Vijf hedendaagse baanbrekers combineren, net als Vesalius, kunst en wetenschap om het menselijk lichaam te  onderzoeken.

De onontkoombaarheid van lijden maakt deel uit van de menselijke conditie. Via een zeer esthetische en poëtische beeldtaal stellen de filmmakers existentiële vragen over onze sterfelijkheid. Via de bijzondere praktijk van vijf artsen en kunstenaars wordt ingezoomd op het fragiele menselijk lichaam als een plek vol schaduw, schoonheid, mysterie en verwondering. Een film die prikkelt, inspireert en doet nadenken over hoe om te gaan met onze sterfelijkheid. 

 

Op 24.03 en 25.03 vertoont DOCVILLE deze film op een unieke plek in Leuven: Het Anatomisch Theater (Minderbroederstraat 48, 3000 Leuven), waar Vesalius himself nog heeft geopereerd. (beperkte beschikbaarheid). Omwille van het grote succes werd een extra vertoning op maandag (om 19.00) toegevoegd.


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Nationale selectie

DOCVILLE presenteert de beste Belgische documentaires van het voorbije jaar in een erg gevarieerde selectie: meeslepende verhalen over mensen die leven voor hun passie, of het nu gaat om wielrennen, circuit rijden of zeemeerminnen, maar ook maatschappelijk indringende verhalen over illegale adoptie, de gevaren van kritiek onder Poetin, de link tussen jazz en dekolonisatie of de abominabele toestanden in de gevangenis van Vorst. Tot slot zijn er ook films met een meer filosofische insteek over de vergankelijkheid van het menselijk lichaam of de impact van beeldvorming. De sterkste film mag zich de winnaar noemen van de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire.Wetenschap Gezondheid

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 24.03 wordt gevolgd door een nabespreking met de regisseurs
Na de vertoning volgt een Q&A met de regisseurs
De vertoning van 25.03 wordt gevolgd door een nabespreking met de regisseurs

Info

REGIE Sofie Hanegreefs, Jelle Janssens
België
2024 56 min.
24/03: ondertiteling: Nederlands/Frans // 27/03: ondertiteling: Engels //Nederlands, Engels, Deens gesproken
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels

Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Sofie Hanegreefs, Jelle Janssens

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)