CowAndrea Arnold

Oscarwinnend regisseur Andrea Arnold filmde vier jaar lang melkkoe Luma en bekeek de wereld vanuit haar standpunt. Het brengt de dieren waar we zelden bij stilstaan letterlijk en figuurlijk zo dichtbij dat het een unieke ontmoeting wordt, een ware inkijk in hun bewustzijn. Geen geromantiseerde Disney versie, maar een levensechte kennismaking met de realiteit van de melkkoe, met zowel de schoonheid als de uitdagingen van hun leven.

Het is onmogelijk om je de wereld volledig voor te stellen door de ogen van een dier, maar Cow komt veel dichterbij dan enig antropomorf personage ooit zou kunnen. Het is de eerste documentaire van regisseur Andrea Arnold, die haar carrière in 2005 met een knaller begon: ze kreeg de Oscar voor Beste Kortfilm voor haar film Wasp. Nadien viel ze nog in de prijzen met films als Fish Tank en American Honey. Negen jaar geleden ontstond het idee om een dier zo te volgen dat de kijker echt zou kunnen doordringen in de leefwereld van het dier, om het dier en zijn bewustzijn werkelijk te ontmoeten. Het werd de meest persoonlijke film die zo ooit gemaakt heeft.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Outside the dox

Outside the Dox is de kleurrijke thuishaven van documentaires die durven afwijken van de klassieke aanpak. Films die experimenteren met vorm of inhoud en zo het genre verbreden en verrijken. Zo zijn er niet-narratieve films die de kijker onderdompelen in een bijzonder universum, of het nu een koeienstal is of een Russische metro. Maar ook films die op een erg creatieve manier doen nadenken over grotere kwesties als kapitalisme in China of de verontrustende militarisering van de ordediensten in de VS. Natuur Ecologie Portret

Vertoningen
Koop je ticket

Filminfo

REGIE Andrea Arnold
VK
2021 91 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Outside the dox

credits
Regie

Andrea Arnold

Script

Andrea Arnold

Cinematografie

Magdalena Kowalczyk

Montage

Rebecca Lloyd, Nicolas Chaudeurge, Jacob Schulsinger

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)