D+ Media versus wetenschap

Wetenschappelijke experten en de media: het is vaak een moeilijk huwelijk. Door het fundamentele verschil in hun aard - grondig onderzoek versus de nood aan snel en liefst provocerend nieuws - is er een onvermijdelijk spanningsveld.

Gesprek met prof. Marc Van Ranst (KU Leuven), Vulkanoloog Sam Poppe (Polish Academy of Sciences en een van de onderwerpen van de film), Arnaud Zonderman (Coördinator SciMingo).
Gemodereerd door Marleen Finoulst (hoofdredacteur Gezondheid & Wetenschap).
In samenwerking met SKEPP.
Volgend op de film Science Friction.
 

In samenwerking met KU Leuven.

 


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Docville PLUS

De laatste jaren heeft DOCVILLE van omkadering haar handelsmerk gemaakt. Naast filmvertoningen met in- of uitleidingen, zijn er de DOCVILLE+ sessies: debatten en panelgesprekken rond actuele thema’s naar aanleiding van een film op het programma. Dit jaar gaat DOCVILLE hiervoor een uitgebreidere samenwerking aan met vaste partner Canvas. Vertoningen
Deze DOCVILLE PLUS gaat door op zon 27.03 om 15:30 in Auditorium Vesalius
DOCVILLE PLUS bijwonen is gratis, indien volzet wordt er voorrang gegeven aan de bezoekers met een filmticket voor de bijbehorende vertoning.

Meet the expert

Onze DOCVILLE expert leidt één van deze voorstellingen uit. Wil je meer weten over dit onderwerp, bekijk de lees-, luister- en kijktips van onze expert.
>> Meet the expert Marc Van Ranst

Filminfo


Programmaonderdeel

Docville PLUS