Day of the Doc | Scenario en muziek

Flanders Doc en DOCVILLE, met steun van MEDIA Desk, Unie van Regisseurs en VAF, organiseren opnieuw een dag van de docu-filmprofessional.

10:00 | Muziek voor documentaire film

Volgens sommigen is het toevoegen van muziek absoluut not done in een documentaire film. Andere filmmakers maken graag gebruik van de emoties en gevoelens die muziek oproept om hun beelden te ondersteunen of een andere dimensie te geven. In deze sessie vertellen film- en muziekmakers over hoe zij muziek maken en/of gebruiken, en hoe de samenwerking kan lopen tussen regisseur en componist.  Vaak maakt men in documentaire film gebruik van reeds bestaande muziek, soms komt deze zelfs toevallig in de opnamen terecht. We laten een ervaringsdeskundige aan het woord over het clearen van muziek: de do's en don'ts.

13:00 | Lunch

14:00 | Scenario en documentaire

Niemand kan zich indenken een speelfilm te maken zonder volledig uitgeschreven scenario. Maar gelden dezelfde scenariowetten voor documentaire? Zijn er wel wetten? Of is het ontbreken van een uitgeschreven scenario eerder de norm dan de uitzondering?

We brengen een aantal filmmakers bij elkaar die ons een inkijk geven in hun werkmethode, en illustreren dit aan de hand van fragmenten. Misschien komen we op het einde van deze sessie tot de conclusie dat we, net als onze collega's uit Nederland, voortaan misschien beter spreken over een 'filmplan' in plaats van scenario.

De moderatie van de gesprekken is in handen van Philippe Van Meerbeeck, die als lid van de VAF-beoordelingscommissie al heel wat scenario's of filmplannen in handen heeft gehad, en zeker de juiste vragen zal weten te stellen.

 

17:00 | Netwerkdrink

 

PRAKTISCH

Stuur een mailtje naar dayofthedoc@docville.be om je in te schrijven.
Prijs : 20 euro / 10 euro (kortingstarief voor leden van Flanders Doc of leden van de Unie van Regisseurs)

 

Een organisatie van Flanders Doc, i.s.m. Docville en de Unie van Regisseurs.

 Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE

min.
gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

DOCVILLE Academy

credits
Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)