De Humani Corporis FabricaLucien Castaing-Taylor, Verena Paravel

Heb je ooit de binnenkant van je eigen lichaam gezien? De Humani Corporis Fabrica neemt je mee op reis doorheen het lichaam. En dat mag je vrij letterlijk nemen. Endoscopische camera’s ontdekken het lichaam van binnenuit tijdens verschillende ingrepen. Verena Paravel en Lucien Castaing-Taylor bezoeken verschillende ziekenhuizen, wonen operaties bij en worden geconfronteerd met de eindigheid van het lichaam. Een experimentele manier om het lichaam te leren kennen.


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

ScienceVille

Het spiksplinternieuwe onderdeel Scienceville is het slotstuk van een jarenlange evolutie binnen Docville waarbij de interesse van het brede publiek voor wetenschap gekoppeld wordt aan kwaliteitsvolle wetenschappelijke documentaires. Als een volwaardig festival-binnen-een-festival worden er niet alleen documentaires vertoond, maar zijn er tal van omkaderende activiteiten: lezingen en workshops voor publiek, kinderen, filmmakers en wetenschappers, live experimenten, een expo rond Artificiële Intelligentie en zelfs een filmwedstrijd. Docville heet je van harte welkom op Scienceville.
 Wetenschap Visueel Verbluffend

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 24.03 wordt gevolgd door een "Live Dissectie" op de digitale dissectietafel, door prof. Diethard Monbaliu

Info

REGIE Lucien Castaing-Taylor, Verena Paravel
Zwitserland, Frankrijk
2022 117 min.
Frans gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

ScienceVille

credits
Regie

Lucien Castaing-Taylor, Verena Paravel

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)