De Keuze van Canvas: 4x7

Canvas, partner van DOCVILLE sinds mensenheugnis en de documentaire film zeer genegen, presenteert ieder jaar een eigen programma op het festival. Dit jaar viel de keuze op 4x7. 4x7 is een documentaire reeks waarbij elke aflevering bestaat uit 4 korte documentaires van 7 minuten. Die hebben één ding gemeen: het zijn dwingende verhalen die de maker om een of andere reden moét vertellen.

De makers zijn grote namen als Paul Jambers, Marc Didden en Stijn Coninx, maar ook mensen die vooral in het professionele circuit bekend zijn zoals Dimitri Van Zeebroeck, Pieter-Jan De Pue en Sarah De Bisschop én jong talent als Lidewij Nuitten en Evy De Ceur. 4x7 is een initiatief van Canvas en De Chinezen, in samenwerking met de Vlaamse Filmscholen en 48 film- en documentairemakers. Op DOCVILLE worden een aantal highlights van het afgelopen seizoen vertoond én krijgen we een een aantal exclusieve previews van het nieuwe seizoen.

Op het programma staan drie docu's uit de eerste reeks en vijf avant-premieres uit de volgende reeks  van 4x7 die vanaf 11 april op CANVAS te zien zullen zijn.

-       Thuralia   (Joeri Vlekken)
-       Girls and Honey (Pieter-Jan De Pue)
-       La facture (Nahid Shaikh)

-       Sacrifice (Teun Voeten & Maaike Engels)
-       Valies vol dromen ( Frederike Migom)
-       Alice (Teodora Mihai)
-       Homesick (Joe Vanhoutteghem)
-       Rivier der vergiffenis (Juanita Onzaga)

 

Tickets voor de Keuze van Canvas zijn enkel te winnen via CanvasPortret

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Info

REGIE
België
100 min.
gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Te Gast

credits
Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)