Disaster PlaygroundNelly Ben Hayoun

We weten dat we kunnen rekenen op Bruce Willis om de wereld te redden in Armageddon, maar wie redt ons bij een vernietigende astroïde inslag in het echte leven? Op soms doldwaze manier onderzoekt Disaster Playground mogelijke catastrofes en de oplossingen die wetenschappers voorstellen.

Van de NASA en het SETI-instituut tot het Witte Huis en de Verenigde Naties, regisseur Nelly Ben Hayoun neemt ons mee naar de onderzoekers die zich bezig houden met mogelijke rampscenario’s vanuit de ruimte. Hoe zal de wereld reageren? Welke instantie zal welke stappen ondernemen en wie zal de aarde redden?

Omdat een totale vernietiging door de inslag van een asteroïde zo hallucinant en onvoorstelbaar is, koos Hayoun voor een filmische aanpak. Vlotte wetenschappelijke en filosofische gesprekken worden afgewisseld met soms over-the-top re-enactments van twee mogelijke doemscenario’s. Met een schitterende soundtrack van o.a. The Prodigy dendert Disaster Playground zo met een vrolijke vaart doorheen de realiteit van het onvoorstelbare: een wereldwijde, allesvernietigende ramp.Mild komisch Visueel Verbluffend Media

Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE Nelly Ben Hayoun
VK
66 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Outside the dox

credits
Regie

Nelly Ben Hayoun

Producent

Lisa James

Productiehuis

Evolve Media

Cinematografie

Catherine Goldschmidt

Montage

Alice Powell

Muziek

Evan Price

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)