Double Bill Steenweg: Passe-Partout + ExtremeFien Troch, Tim De Keersmaecker

Achter de gevels langs Vlaamse provinciewegen kunnen zich soms onverwachte taferelen afspelen en tref je mensen aan met bewogen en allesbehalve gewone levens: meisjes die zich langzaam uitkleden om de klanten tot meer drankverbruik te verleiden. Sans-papiers die voor dag en dauw gratis bladen huis aan huis verdelen.

In 'Passe-Partout' focust Tim De Keersmaecker op Samuel, een vrome Congolees zonder verblijfsvergunning die reclamebladen aan huis brengt. Hij lacht veel, maar denkt er toch het zijne van. “Je moet wel gék zijn om naar Europa te komen.” Filmmaker Fien Troch – die recent nog indruk maakte met de bejubelde langspeler Home – brengt in 'Extreme' het leven in een baanbordeel in beeld.
 
Steenweg is een opmerkelijke televisiereeks van bezieler en bedenker Bart Maes. Verschillende bekroonde Vlaamse filmmakers – onder meer Fien Troch, Sahim Omar Kalifa, Eva Küpper en Tim De Keersmaecker maakten ieder een episode, waarin ze inzoomen op een stukje leven aan een steenweg.  DOCVILLE vertoont eenmalig 2 episodes uit deze reeks op het witte doek, meer bepaald 'Passe-Partout' en 'Extreme'.
 
Bezieler en bedenker Bart Maes reed – zoals velen van ons- vaak langs een steenweg en zag telkens een heel assortiment aan hedendaagse fenomenen voorbijschieten: carwashbedrijven, bordelen, speelzalen, nachtwinkels enz. Hij vroeg zich steeds af wie daar woont en werkt? Samen met enkele collega regisseurs – en dat zijn niet de minste namen – maakte hij een reeks die telkens een stukje van het leven op een steenweg in beeld brengt.
 
Tim De Keersmaecker gooide hoge ogen met zijn documentaire No Man is an Island, waar hij op integere wijze de vluchtelingenproblematiek persoonlijk maakte. In de aflevering Passe-Partout volgt hij Samuel, een vrome Congolees zonder verblijfs­vergunning die reclamebladen aan huis brengt. Hij lacht veel, maar denkt er toch het zijne van 'Je moet wel gék zijn om naar Europa te komen.' Filmmaker Fien Troch – die recent nog indruk maakte met de bejubelde langspeler Home- brengt het leven in een baan-bordeel in beeld.Visueel Verbluffend Portret

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Info

REGIE Fien Troch, Tim De Keersmaecker
België
100 min.
Frans, Nederlands gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Fien Troch, Tim De Keersmaecker

Producent

Bart Maes

Productiehuis

Zonderling

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)