Dragon WomenFrédérique de Montblanc

In de hogere machtssferen van de financiële sector, circuleert een handvol vrouwen die even bewonderd als veracht worden. Ze hebben heel hard gewerkt om de top te bereiken en toch moeten ze iedere dag vechten tegen vooroordelen en seksisme. Gefilmd in Europa en Azië getuigen deze vrouwen thuis, op het werk en in hun vrije tijd over wat hen succesvol heeft gemaakt en hoe ze zich hebben moeten aanpassen om te overleven in één van de meest competitieve en mannelijke sectoren ter wereld.

Het zijn maar een handvol vrouwen die weten door te stoten tot de hogere echelons van de financiële wereld, een uiterst masculiene en competitieve sector. Deze documentaire, opgenomen in Europa en Azië, is een reeks intieme portretten van verschillende senior vrouwen in de financiële sector. Opgenomen op het werk, thuis en in hun vrije tijd, vertellen zij ons wat hen succesvol heeft gemaakt in de sector. Ze vertellen hoe ze verslaafd zijn geraakt aan de snelle financiële cultuur, de luxe, de bonussen, het hyper gespecialiseerde jargon en het idee deel uit te maken van een bepaalde elite. Maar ondanks hun succes worden ze nog iedere dag geconfronteerd met vooroordelen en seksisme. Terwijl sommigen zichzelf zien als een koninginbij, zijn anderen eerder haaien geworden; de meesten van hen vrezen de term ‘dragon women’. Bij gebrek aan vrouwelijke voorbeelden, gedroegen velen zich als een ‘man’ om in het spel te blijven. Dragon Women biedt een openhartige blik op een erg gesloten wereld waarin deze uitzonderlijke vrouwen een unieke positie bekleden.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Nationale selectie

DOCVILLE presenteert de tien beste Belgische documentaires van het voorbije jaar. Films die bijzondere plekken in ons land opzoeken, zoals een kleine varkensstal of een operatiezaal waar hypnose wordt gebruikt, maar ook films die over de landsgrenzen heen kijken en inzoomen op bijvoorbeeld Ijsland, Congo, Ierland of Turkije. Documentaires gemaakt door oude bekenden, of net door jonge nieuwkomers. De sterkste film mag zich de winnaar noemen van de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire. 
 
De meeste films worden uitgeleid door de regisseur. 

 Economie Andere culturen Maatschappij Portret

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

Wordt gevolgd door een nagesprek met de regisseur en met Laetitia Teuber, één van de 'dragon women'.

Filminfo

REGIE Frédérique de Montblanc
België
2022 90 min.
Engels, Duits, Frans, Koreaans gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Frédérique de Montblanc

Productiehuis

Savage Film

Cinematografie

Olivier Boonjing, Tristan Galand

Montage

Julie Naas, Thijs Van Nuffel

Muziek

Nicolas Rabaeus

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)