El Color del Camaleon (UITVERKOCHT)Andres Lubbert

10 jaar na de dood van Chileens dictator Pinochet, brengt Leuvens regisseur Andres Lubbert het verhaal van één van de vele mensen wiens leven geraakt is door deze woelige periode, zijn eigen vader. Een verhaal dat niet enkel vertelt over en terugkeert naar het verleden, maar dat ook de impact toont die het verleden heeft tot op vandaag. Het verhaal van een vader die op zoek is naar innerlijke rust. Maar ook een verhaal van een een zoon, op zoek naar een open en oprechte dialoog met zijn eigen vader en antwoorden op zijn vragen.

10 jaar na de dood van Chileens dictator Pinochet, brengt Leuvens regisseur Andres Lubbert het verhaal van één van de vele mensen wiens leven geraakt is door deze woelige periode, zijn eigen vader. Een verhaal dat niet enkel vertelt over en terugkeert naar het verleden, maar dat ook de impact toont die het verleden heeft tot op vandaag. Het verhaal van een vader die op zoek is naar innerlijke rust en een zoon op zoek naar antwoorden een open en oprechte dialoog met zijn eigen vader. Tijdens het Pinochet-regime valt de 21-jarige Jorge in handen van de Chileense geheime diensten, die hem op een bijzonder gewelddadige manier dwingen voor hen te werken. Via allerlei manipulaties en spionagetechnieken proberen ze hem tot geheim agent om te vormen. Maar Jorge kan ontsnappen en vlucht naar Oost-Berlijn. Uiteindelijk komt de Jorge in België terecht, wordt hij een gerespecteerd oorlogscameraman en sticht hij een gezin. Zijn zoon Andrés gaat op zoek naar zijn Chileens onvoltooid verleden en wat zijn vader maakte tot wie hij is.

El Color del Camaleon is een intiem verhaal. Vader en zoon keren terug naar de plaatsen waarvan Jorge dacht ze nooit meer te bezoeken, ze vinden een oud STASI dossier terug en proberen het duistere verleden te reconstrueren. Maar het is ook het openhartige verhaal over het gebrek aan dialoog tussen een vader en een zoon en het intrigerende en universele verhaal over de duistere kant van het mens-zijn, waarbij het leven en keuzes complexer zijn dan op het eerste zicht lijkt.

 

Deze vertoning is uitverkocht. De film speelt  wel nog in cinema ZED -Vesalius op woe 19/4, za 22/4 zo  30/4 en di 2/5. ( Meer info)Portret Familie

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Info

REGIE Andres Lubbert
België, Chili
87 min.
Nederlands, Duits, Spaans gesproken
Ondertiteling: Nederlands

Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Andres Lubbert

Producent

Eric Goossens en Frederik Nikolai

Productiehuis

Off World, Blume Producciones

Cinematografie

David Bravo

Montage

Guillermo Badilla Coto

Muziek

Alejandro Rivas Cottle

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)