FaithValentina Pedicini

Een intieme onderdompeling in een wereld van extreme devotie. Krijgsmonikken leven geïsoleerd in een Italiaans klooster en bereiden zich via gebed en slopende gevechtsporttrainingen al 20 jaar voor op een ‘hogere oorlog’, waarbij ze het kwade willen bestrijden in de naam van de Vader. Radicale devotie gevat in een poëtische zwart-wit fotografie.

Krijgsmonniken worden ze genoemd. Een groep voormalige gevechtsportkampioenen die samenleven in een geïsoleerd klooster in de Italiaanse heuvels. Geleid door een kungfumeester leven ze als christelijke monniken met een aziatische touch. Hun dagen zijn gevuld met nachtelijke gebeden en intense fysieke trainingen. De kaalgeschoren krijgers (mannen, vrouwen én kinderen) komen amper buiten de kloostermuren. Ze kiezen ervoor om aan de zijkant van de maatschappij te leven en alles in te zetten voor hun geloof, met slechts één doel: het kwade bestrijden in de naam van hun geloof. Daarvoor offeren ze alles op: de groep is hun nieuwe familie, het klooster hun enige thuis. Een plek vol warmte, maar ook vol slopende trainingen.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Internationale selectie

Na een strenge selectie uit meer dan 1.000 inzendingen en wereldwijde festivalprospectie nomineerde DOCVILLE tien gloednieuwe auteursdocumentaires. Films die je naar ongekende werelden brengen: van een voodoo-kerk in Congo over een tienerkamer in de States tot een boksring in Nederland of een bioscoop in Kabul. Hoe ongekend deze werelden ook zijn, ze zijn het toneel van  menselijke verhalen, meesterlijk gevat door de beste documentairemakers.Religie Visueel Verbluffend

Vertoningen
Koop tickets

Filminfo

REGIE Valentina Pedicini
Italië
2020 94 min.
Italiaans gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Valentina Pedicini

Producent

Donatella Palermo

Productiehuis

Stemal Entertainment

Cinematografie

Bastian Esser

Montage

Luca Mandrile

Muziek

Federico Campana

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)