Finders KeepersBryan Carberry, Clay Tweel

Twee mannen die vechten om een afgezet been. Dit absurde, maar waargebeurde verhaal leidde tot de hilarische en tegelijk aangrijpende documentaire ‘Finders Keepers’, een wereldwijde hit op internationale filmfestivals.

Het lijkt een té absurd verhaal waar geen enkel scenarioschrijver mee zou durven naar buiten komen. Wanneer de ondernemende Shannon Whisnant een gemummificeerd menselijk been vindt in een 2de hands barbecue, gelooft hij dat hij de jackpot heeft gewonnen: dit zou wel eens zijn ticket naar roem en rijkdom kunnen zijn. Hij vraagt een inkomprijs aan iedereen die het been wil zien. De lokale media springen op het gekke verhaal en Shannon krijgt zo zijn gegeerde 15 minutes of fame.

Door de persaandacht raakt het verhaal tot bij John Wood. Het is zijn been dat na een ongeluk werd afgezet en na een bizarre reeks omstandigheden in de barbecue belandde. Er ontstaat een bitse strijd tussen de mannen over de vraag wie de eigenaar van het been is. Door de bizarre vete smullen de media nog meer van het verhaal en worden ze nog grotere bekendheden, waarbij hun persoonlijke leven te grabbel wordt gegooid.

Regisseurs Carberry en Tweel verwerkten dit absurde verhaal op een schitterende manier: wat start als een hilarische freakshow waarbij je mond open valt over zoveel absurde hang naar tv-roem, krijgt een onverwachte wending en wordt een aangrijpend en zelfs hartverwarmend verhaal over menselijke tragedie en verlossing.Mild komisch USA Sterke Verhalen

Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE Bryan Carberry, Clay Tweel
VS
82 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Festival favorieten

credits
Regie

Bryan Carberry, Clay Tweel

Producent

Ed Cunningham, Seth Gordon, Adam Gibbs, Bryan Carberry

Productiehuis

Firefly Theater & Films

Cinematografie

Adam Hobbs

Montage

Clay Tweel, Tchavdar Georgiev, Bryan Carberry

Muziek

Osei Essed, Dan Romer

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)