Four Seasons in a DayAnnabel Verbeke

Iedere dag brengt de Carlingford veerboot mensen heen en weer tussen Noord-Ierland en Ierland. De grens verschuilt zich diep in zee, onzichtbaar voor de mensen op de boot. Tijdens de korte reis over volle zee komen verschillende verhalen, gedachten en overpeinzingen naar boven. Een caleidoscopisch verhaal gebaseerd op hoe een denkbeeldige lijn zich weerspiegelt in het dagelijks leven en de gedachten van mensen.

In het noordoostelijke punt van Ierland loopt de grens tussen de Republiek Ierland en het Verenigd Koninkrijk dwars door de gletsjerfjord Carlingford Lough. De Carlingford Ferry steekt dagelijks de zee-engte over en brengt mensen van de ene kant naar de andere. We ontmoeten verschillende personages uit Noord en Zuid, ieder met hun eigen ideëen, die deze rustgevende reis door het prachtige, groene Ierse landschap maken. De korte reis doorbreekt de drukte van de dag en lokt momenten van innerlijke reflectie uit terwijl ze de onzichtbare grens oversteken, diep in het water. De film verkent het concept van identiteit en gemeenschap op een eiland dat niet door één, maar door twee grenzen wordt verdeeld: een fysieke grens tussen het Verenigd Koninkrijk en Ierland, en een mentale grens tussen schijnbaar onverenigbare meningen over de rol en betekenis van de grens. Meningen die vaak de neiging hebben te veranderen wanneer persoonlijke factoren de ideologische overstijgen. Het water tussen beide zijden mag dan erg diep zijn, ze hebben het onvoorspelbare weer gemeen. Maar heeft de lokale uitdrukking "4 seizoenen in één dag" alleen betrekking op het weer?


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Nationale selectie

DOCVILLE presenteert de tien beste Belgische documentaires van het voorbije jaar. Films die bijzondere plekken in ons land opzoeken, zoals een kleine varkensstal of een operatiezaal waar hypnose wordt gebruikt, maar ook films die over de landsgrenzen heen kijken en inzoomen op bijvoorbeeld Ijsland, Congo, Ierland of Turkije. Documentaires gemaakt door oude bekenden, of net door jonge nieuwkomers. De sterkste film mag zich de winnaar noemen van de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire. 
 
De meeste films worden uitgeleid door de regisseur. 

 Andere culturen

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

Wordt gevolgd door een nagesprek met de regisseur.

Filminfo

REGIE Annabel Verbeke
België
2021 75 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands


Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Annabel Verbeke

Script

Frederik Nicolaï, Annabel Verbeke

Producent

Frederik Nicolai, Eric Goossens, Karl Emil Rikardsen, Ljubo Zdjelarević, Lukas Trimonis

Productiehuis

OffWorld

Cinematografie

Pieter-Jan Claessen, Jordan Van Schel

Montage

Simon Arazi

Muziek

Frederic Vercheval

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)